قائم مقام وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: گزارشی از افزایش خودکشی در بین نوجوانان و جوانان به علت استفاده از نرم افزار یا بازی های رایانه ای نداریم اما آموزش مهارت مدیریت استرس و افسردگی در مدارس مهمتر از آموزش شیمی و فیزیک است.
به گزارش ندای صبح، به نقل از ایرنا، ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا گزارشی از افزایش موارد خودکشی یا آسیب نوجوانان و جوانان به خود بر اثر استفاده از بازی های رایانه ای از جمله نهنگ آبی دارید، افزود: چنین گزارشی نداریم اما موضوع افسردگی و خودکشی در بین دانش آموزان و نوجوانان و جوانان موضوع بسیار مهمی است که باید در جامعه مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: به علت اهمیت این موضوع کارگروهی برای رسیدگی به رفتارهای خشونت آمیز نوجوانان و جوانان ناشی از فضای مجازی در وزارت بهداشت تشکیل شده است و در این کارگروه از روانشناس، روانپزشک، متخصصان علوم اجتماعی و متخصصان رسانه و روزنامه نگاران دعوت کرده ایم.
حریرچی گفت: هفته آینده کارگاه ها و جلسات این کارگروه برگزار می شود و در این نشست ها بررسی می کنیم که نوجوانان و جوانان در ایران و سایر کشورها بر اثر استفاده از فضای مجازی تحت چه آسیب هایی قرار می گیرند.
وی افزود: توصیه ما به رسانه ها این است که در انتشار اخبار مربوط به خودکشی ملاحظات لازم را رعایت کنند از تیترهای جذاب و برانگیزاننده برای جلب مخاطب در اخبار مربوط به خودکشی استفاده نکنند، این اخبار نباید در صفحات اول و اخبار تاپ روزنامه ها و خبرگزاری ها مورد استفاده قرار گیرند و به هیچ وجه نباید عکس فرد خودکشی کننده منتشر شود.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: انتشار این اخبار باید همراه با آموزش باشد و نبای به نحوی منتشر شود که قبح زدایی بشود، تحقیقی در چند رسانه بزرگ انجام شده نشان می دهد، میزان خودکشی تا یک هفته پس از انتشار اخبار خودکشی به میزان 10 درصد افزایش پیدا می کند.
وی گفت: ارتکاب به خودکشی تا حد زیادی به روحیات و شخصیت خود فرد مربوط است و معمولا در اکثریت قریب به اتفاق موارد، فرد خودکشی کننده دچار افسردگی شدید و مزمن است، نباید از این افراد در رسانه ها تشریح جزئیات نحوه خودکشی و نظرات و مشکلات آنها قهرمان ساخت، زیرا این کار باعث ترغیب به خودکشی در سایر افرادی که زمینه آن را دارند، می شود.
قائم مقام وزیر بهداشت افزود: انتشار اخبار خودکشی و این نوع خشونت ها در رسانه ها باید به نحوی باشد که جنبه بازدارندگی داشته باشد.
وی گفت: انتشار آمار خودکشی نیز باید با در نظر گرفتن جمعیت یک شهر یا استان باشد و معلوم است که در یک استان چند میلیونی میزان خودکشی از یک استان یک میلیونی بیشتر است.
حریرچی افزود: در این خبرها باید به این نکته اشاره شود که فرد خودکشی کننده دچاربیماری شدید افسردگی بوده و در عین حال این عمل وی موجب ننگ در اقوام او شده است. البته باید به این نکته توجه داشت که خودکشی و خشونت علاوه بر عوامل محیطی به ژنتیک افراد نیز بستگی دارد.
انتهای پیام/